Cele mai bune 8 filme de poker online pe care le poţi vedea în 2022

Atunci când un joc de noroc este popular, cu siguranţă că o să fie întâlnit în cele mai bune producţii de film. O experiență la poker online sau offline aduce în prim plan şi spiritul competitiv al jucătorilor, idee care a evoluat și care, este aproape de nerefuzat în industria cinematografică. Care sunt filmele fenomen care au adus o schimbare și care merită privite în 2022?

The Sting

The Sting aparţine genului clasic şi nici n-ar avea cum să fie altfel având în vedere distribuţia de excepţie care aduce în prim plan 2 monştrii sacri ai ecranului, Robert Redford şi Paul Newman. De această dată, cei doi actori interpretează în mod magistral 2 escroci care îşi propun să falimenteze un şef mafiot, nimeni altul decât cel care controlează jocurile de noroc din Chicago. Slăbiciunea acestuia este jocul de poker, unde nu refuză nici o provocare indiferent de adversarii care îi stau în faţă. Totul se desfăşoară în trenul cu ruta New York- Chicago, aşa că pe lângă peisaje de vis, cinefilii vor putea vedea şi frumuseţea desfăşurării unui joc autentic de poker.

Casino

Martin Scorsese, regizorul acestui film, îşi dă adevărata măsură a talentului nativ. Este drept că îl ajută şi o distribuţie de excepţie, unde nume precum Robert De Niro, Sharon Stone şi Joe Pesci nu mai au nevoie de prezentare. Filmul are în prim plan jocurile de noroc din perioada în care cazinourile din Las Vegas erau controlate de mafia italiană, jocuri de noroc unde cel de poker tronează. Totul se desfăşoară în atmosfera luxoasă a cazinourilor vremii şi povesteşte pe scurt o trilogie unde cele 3 personaje îşi împart viaţa între jocurile de noroc şi propriile vicii.

Rounders

În jurul jocului de poker ilegal se învârte toată acţiunea filmului, într-o lume pestriţă şi plină de ameninţări din subteranul lumii interlope a oraşului New-York. Acţiunea se bazează pe datoria cumulată de prietenul cel mai bun al lui Matt Damon, un jucător de poker extrem de cerebral, considerat un as al acestui joc. Acesta decide că este cazul să se implice personal şi că trebuie să plătească datoria cumulată de prietenul său cum altfel, decât printr-un joc de poker cu mize mari. Deşi se îndepărtase de jocul de poker urmărind o viaţă simplă, realizează că adevărata sa vocaţie este jocul de poker şi filmul nu face decât să confirme că decizia acestuia este cea corectă.

Molly’s game

Filmul nu este altceva decât o biografie personală a unui personaj feminin puternic ancorat în lumea interlopă. Personajul principal este Molly Bloom, o schioare de excepţie dar care are o pasiune costisitoare, jocul de poker pe mize mari. Timp de 10 ani de zile, Molly a stat în spatele celor mai mari partide de poker organizate ilegal. La mesele ei de poker stăteau cel mai adesea magnaţi, actori celebri dar şi personaje renumite din mafia vremii. Totul decurge armonios până când Molly este arestată de către FBI în cadrul unei operaţiuni de amploare, acţiune care o să îi schimbe în mod radical destinul.

Mississippi Grind

Ben Mendelsohn şi Ryan Reynolds sunt actorii care dau viaţa a 2 personaje de jucători de poker, primul din vechea gardă şi cel de-al doilea din generaţia nouă. Cum pokerul este pasiunea lor comună, cei doi decid în urma unei beţii crunte să plece din oraş şi să ajungă în New Orleans, unde urma să se desfăşoare o partidă de poker pe mize uriaşe. Ajung la destinaţie cu maşina pe care ulterior o vând pentru a plasa pariuri la cursele de cai din oraş. După o noapte de pomină, cei 2 câştigă jumătate de milion de dolari, recuperând şi maşina pe care o amanetaseră la venirea în oraş.

Maverick

O comedie unde se produc magistral Jodie Foster şi Mel Gibson şi care aduce în prim plan westernul american de unde nu are cum să lipsească jocul de poker. Totul se desfăşoară în jurul unui joc de poker tip Texas Hold’em, joc care oferă că mare premiu suma de 500000 de dolari. Partida se desfăşoară pe un vapor cu zbaturi caracteristic vremii şi care se întinde pe mai multe zile. Partida este presărată cu scene de comedie dar şi de dragoste, în final Maverick reuşind să câştige turneul. Lucrurile iau însă o întorsătură ciudată, pentru ca şeriful însărcinat cu paza banilor ia decizia să îi fure, dând naştere în acest fel la şi mai multe peripeţii.

The Grand

În cazinoul Golden Nuggets din Las Vegas se desfăşoară toată acţiunea acestei comedii romantice. The Grand este un turneu de poker Texas Hold’em al cărui premiu este unul colosal, de 10 milioane de dolari. Personajele care se găsesc însă la această masă de poker fac tot deliciul filmului. Jack Faro, nimeni altul decât Woody Harrelson, este un dependent de droguri care hotărăşte că în caz de câştig îşi va îndrepta toată atenţia către finanţarea cazinoului familiei, The Rabbit Foot. Lupta este însă una grea, pentru că la masa finală îşi fac loc genii în în jocul de poker, profesori de matematică dar şi trişori, care dau întregii poveşti un farmec aparte.

The Gambler

Nimeni altul decât celebrul Kenny Rogers este protagonistul principal al acestei serii de 5 ecranizări de filme de televiziune. Jucătorul, personajul Brady Hawkes, este un experimentat jucător de poker profesionist inspirat chiar din melodia de succes a cântăreţului, The Gambler. Prima serie debutează pe ecrane în anul 1980 şi se încheie cu ultimul film, din anul 1994, film care poartă titlul Gambler V: Playing for Keeps. Toată acţiunea celor 5 filme este centrată pe jocul de poker şi surprinde evoluţia în timp a jucătorului, cu toate reuşitele şi eşecurile acestuia.

Nu sunt nici primele dar cu siguranţă că nici ultime filmele unde rolul principal este deţinut de regele jocurilor de masă, poker-ul. Un jucător de poker nu poate decât să se bucure că jocul său preferat este vedetă, iar urmărirea filmelor prezentate mai sus nu face decât să îi întărească încrederea că jocul de poker este de departe cea mai bună alegere în materie de jocuri de noroc.