Filmul de Piatra #12 va fi o editie ca nicio alta! Festivalul se muta de la Piatra Neamt in creierul muntilor, la Piatra Fantanele (judetul Bistrita-Nasaud), in campusul Tasuleasa Social.

Autorii filmelor vor avea cazarea si toate mesele asigurate, dar vor trebui sa faca fata ;) unui program incarcat, de “tabara”, de la micul dejun pana tarziiiiiiu in noapte. Proiectii in aer liber, petreceri la foc de tabara, program de drumetii si ateliere diverse!

Festivalul are loc intre 25 si 28 iulie 2019. Deadline-ul pentru inscrieri este 15 mai.

Cele 5 categorii (fictiune, documentar, animatie, experimental, videoclip) iti asteapta productiile, daca indeplinesc urmatoarele criterii:
- au durata intre 1 minut și 30 de minute;
- sunt realizate de autori din Romania sau Moldova;
- au avut premiera în 2018 sau 2019.

Si anul acesta vom folosi pentru inscrieri platforma FilmFreeway. Aceasta permite inscrierea unui film la sute de festivaluri, prin completarea informatiilor despre film, o singură data. Desi poate parea mai complicat la inceput, crearea unui cont pe platforma va va fi de folos in viitor!1. Informatii generale despre inscriere:
Inscrierea unui film pentru preselectia Filmul de Piatra implica acceptarea termenilor din acest regulament. Prin urmare, va rugam sa parcurgeti cu atentie informatiile de mai jos si sa inscrieti filmul numai daca sunteti de acord cu regulamentul, si numai daca sunteti detinatorul drepturilor de proiectie publica ale filmului.
Inscrierea se face exclusiv online, prin intermediul platformei FilmFreeway.com.
Daca filmul este selectionat, organizatorul va lua legatura (pe email sau telefonic) cu persoana care inscrie filmul sau cu regizorul, pentru a confirma selectia.
O copie digitala (fisier) la calitate HD va trebui transmisa organizatorilor. Filmele vorbite in alte limbi trebuiesc subtitrate in limba romana.
Pentru fiecare film selectionat, organizatorii vor invita regizorul sau un alt membru al echipei la festival, asigurandu-se cazarea pe toata durata festivalului precum si accesul gratuit la toate evenimentele organizate de festival.

2. Sectiuni:
Sectiunea principala a festivalului, deschisa inscrierilor, este impartita in 5 categorii: fictiune, documentar, animatie, experimental si videoclip. La inscriere, se va alege o categorie. Organizatorii isi rezerva dreptul de a inlcude filmul intr-o alta categorie competitionala decat cea aleasa la inscriere sau de a include filmul inscris intr-o sectiune necompetitionala a festivalului.

3. Criterii de preselectie:
Pentru a fi luat in considerare, un film inscris trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
- sa fie produs in Romania sau Republica Moldova, sau intr-o tara straina de catre un autor din Romania sau Republica Moldova;
- sa fie produs dupa data de 1 ianuarie 2018;
- sa aiba durata intre 1 minut si 30 minute;
- sa nu incalce drepturile de autor;

4. Alte informatii:
Sunt acceptate filme realizate prin orice mijloace tehnice, inclusiv neconventionale. Sunt acceptate atat lucrari ale cineastilor profesionisti si ale studentilor la facultati de profil, cat si lucrari ale cineastilor amatori, indiferent de studii, experienta sau ocupatie. Calitatea minima acceptata pentru proiectie este HD. Proiectia va fi exclusiv digitala.

5. Date cu caracter personal:
Organizatorii folosesc platforma FilmFreeway pentru procesarea datelor cu caracter personal. Prin inscrierea filmului, acceptati folosirea datelor de contact, in urmatoarele imprejurari:
- pentru a contacta autorii unui film selectionat, pentru confirmarea selectiei, invitatia la festival, trimiterea fisierului;
- pentru a contacta toti autorii filmelor inscrise pentru a anunta rezultatele selectiei, precum si pentru a trimite detalii despre evenimentul in curs si cele viitoare; fiecare email trimis va avea vizibila optiunea de dezabonare.

6. Dispozitii finale:
Prin acceptarea prezentului regulament si inscrierea in preselectie certificati ca:
- ati citit si acceptat toate informatiile din acest text;
- detineti toate drepturile asupra filmului si filmul nu incalca dispozitiile legale privind drepturi de proprietate intelectuala;
- va asumati intreaga raspundere legata de continutul filmului inscris si eventualele consecinte legale rezultate din nerespectarea drepturilor de autor;
- sunteti de acord cu folosirea informatiilor si a imaginilor furnizate la inscriere, precum si a unui fragment din filmul inscris in scop informativ, cultural, statistic sau de promovare a festivalului, in toate mediile, inainte, in timpul si dupa festival;
- daca filmul inscris este selectionat, sunteti de acord cu includerea filmului in programe de tip "best-of" care pot fi proiectate public pe teritoriul Romaniei si al Republicii Moldova.

Prezentul regulament este postat pe www.filmuldepiatra.ro iar inscrierea unui film nu este posibila fara acceptarea regulamentului.