In 2017, Filmul de Piatra va folosi, in paralel, formularul online propriu (accesibil dupa acceptarea Regulamentului de mai jos) si platforma de inscrieri FilmFreeway.

Platforma FilmFreeway permite inscrierea unui film la sute de festivaluri, prin completarea informatiilor despre film, o singura data. Va recomandam inscrierea prin aceasta metoda, care va poate fi de folos, pe viitor!Daca totusi, doriti inscrierea direct pe site-ul nostru, acceptati Regulamentul pentru a trece la formularul online.

Succes!


1. Informatii generale despre inscriere:
Inscrierea unui film pentru preselectia Filmul de Piatra implica acceptarea termenilor din acest regulament. Prin urmare, va rugam sa parcurgeti cu atentie informatiile de mai jos si sa inscrieti filmul numai daca sunteti de acord cu regulamentul, si numai daca sunteti detinatorul drepturilor de proiectie publica ale filmului.
Inscrierea se face exclusiv online. Sunt acceptate doar link-uri pe platforme video online, fara termen de expirare, precum YouTube, Vimeo, etc.,
Daca filmul este selectionat, o copie digitala la calitate maxima va trebui transmisa organizatorilor, cu subtitrare in limba romana pentru filmele vorbite in alte limbi.
Pentru fiecare film selectionat, organizatorii vor invita regizorul sau un alt membru al echipei la festival, asigurandu-se cazarea pe toata durata festivalului precum si accesul gratuit la toate evenimentele organizate de festival.

2. Sectiuni
Sectiunea principala a festivalului, deschisa inscrierilor, este impartita in 5 categorii: fictiune, documentar, animatie, experimental si videoclip. La inscriere, se va alege o categorie. Organizatorii isi rezerva dreptul de a inlcude filmul intr-o alta categorie competitionala decat cea aleasa la inscriere sau de a include filmul inscris intr-o sectiune necompetitionala a festivalului.

3. Criterii de preselectie
Pentru a fi luat in considerare, un film inscris trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
- sa fie produs in Romania sau Republica Moldova, sau intr-o tara straina de catre un autor din Romania sau Republica Moldova;
- sa fie produs dupa data de 1 ianuarie 2016;
- sa aiba durata intre 1 minut si 30 minute;
- sa nu incalce drepturile de autor;

4. Alte informatii
Sunt acceptate filme realizate prin orice mijloace tehnice, inclusiv neconventionale. Sunt acceptate atat lucrari ale cineastilor profesionisti si ale studentilor la facultati de profil, cat si lucrari ale cineastilor amatori, indiferent de studii, experienta sau ocupatie. Calitatea minima acceptata pentru proiectie este DV / PAL sau echivalenta. Proiectia va fi exclusiv digitala.
Inscrierile se fac prin completarea tuturor campurilor obligatorii din formularul online. Intr-unul dintre campuri se va specifica un link unde filmul inscris poate fi vazut online.
Nu sunt acceptate inscrierile incomplete.
Un e-mail de confirmare cu formularul completat va fi trimis automat la adresa specificata la inscriere.

5. Dispozitii finale
Prin acceptarea prezentului regulament si inscrierea in preselectie certificati ca:
- ati citit si acceptat toate informatiile din acest text;
- detineti toate drepturile asupra filmului si filmul nu incalca dispozitiile legale privind dreptul de proprietate intelectuala;
- va asumati intreaga raspundere legata de continutul filmului inscris si eventualele consecinte legale rezultate din nerespectarea drepturilor de autor;
- sunteti de acord cu folosirea informatiilor si a imaginilor furnizate la inscriere, precum si a unui fragment din filmul inscris in scop informativ, cultural, statistic sau de promovare a festivalului, in toate mediile, inainte, in timpul si dupa festival;
- daca filmul inscris este selectionat, sunteti de acord cu includerea filmului in programe de tip "best-of" care pot fi proiectate public pe teritoriul Romaniei si al Republicii Moldova.

Prezentul regulament este postat pe www.filmuldepiatra.ro iar inscrierea unui film nu este posibila fara acceptarea regulamentului.
Filmul de Piatra este un eveniment cultural organizat de Asociatia Kutuma, asociatie inscrisa in Registrul Special al Asociatiilor si Fundatiilor la nr. J20785/A/2015, cod de identificare fiscala (CIF) 34828920, cu sediul in Piatra Neamt, str. I.L. Caragiale nr. 4.