CUM AJUNGI la Filmul de Piatra? Puțin mai complicat decât la Piatra Neamț (de exemplu…), dar îți promitem că merită cu vârf și îndesat!

 

1. Cu mașina

 

Din orice direcție ai veni, trebuie să ajungi la Hotel Castel Dracula. Pare o glumă, dar nu e:

- dacă vii dinspre Vatra Dornei, în Piatra Fântânele, în dreptul crucii uriașe de metal, trebuie să cotești la dreapta, spre Ciosa; dar curba e prea în unghi ca să o poți lua fără probleme, așa că mergi câteva sute de metri mai înainte, până vezi, pe stânga, drumul spre Hotel Castel Dracula, faci stânga și întorci, mergi câteva sute de metri înapoi (până la indicatorul spre Ciosa, în dreptul crucii uriașe metalice) și faci stânga, pe un drum îngust dar asfaltat; după aproximativ 2,5km, vei vedea un indicator spre Tășuleasa, faci stânga și ajungi imediat; de fapt, în zona acelei intersecții va fi parcarea, așa că urmărește semnele și indicațiile voluntarilor.

- dacă vii dinspre Bistrița și ai încredere oarbă în Waze sau Google Maps, o să ajungi pe un drum forestier de unde cu greu vei mai ieși; așa că nu pune direct “Tășuleasa Social” pe aplicație, ci pune Piatra Fântânele sau Hotel Castel Dracula; odată ajuns în Piatra Fântânele, poți căuta pe aplicație “Tășuleasa Social” sau citește instrucțiunile de mai sus.

 

 

2. Cu transportul public

 

Și așa e complicat, dar deloc imposibil. Ce trebuie să reții e că orice autobuz care circulă între Vatra Dornei și Bistrița (și invers) trece pe la Piatra Fântânele, chiar dacă nu are stație oficială acolo. Deci opțiunile sunt mult mai multe decât la prima vedere. Trebuie doar să rogi șoferul să oprească la Piatra Fântânele.

 

Din Bistrița, orice autobuz spre Vatra Dornei trece prin Piatra Fântânele. Primul e la 06:00, iar ultimul e la 19:31. Le găsești aici.

 

Din Vatra Dornei, orice autobuz spre Bistrița trece prin Piatra Fântânele. Ai autocare între 10:30 și 22:15. Le găsești aici.

Atenție! Nu toate cursele au stație la Piatra Fântânele, așa că e necesar să rogi șoferul să te atenționeze și să opreasca în Piatra Fântânele. Sau te uiți pe geam după crucea de fier și Hotel Castel Dracula. ;)

 

Din București ai tren de noapte fie spre Bistrița, fie spre Vatra Dornei. Spre Bistrița e la 21:05, ajunge la 5:34, iar spre Vatra Dornei e la 21:35, ajunge la 7:05. Din Vatra Dornei și Bistrița ai numeroase legături, despre care poți citi mai sus.

 

Din Cluj-Napoca e destul de simplu: ai autocare directe. Caută ruta Cluj-Napoca - Vatra Dornei. Toate vor trece prin Piatra Fântânele, trebuie doar să ceri șoferului șă și oprească. Găsești orele aici.

 

Din Piatra Neamț ai un autobuz direct, pe ruta Piatra Neamț - Vatra Dornei - Bistrița - Cluj Napoca. Doar să nu uiți să cobori la Piatra Fântânele! Găsești ruta aici.

 

Din Iași ai două curse pe zi spre Bistrița. Nu uita că Piatra Fântânele e înainte de Bistrița, și că trebuie să rogi șoferul să oprească. Autobuzele sunt la 07:15 și 14:30. Le găsești aici.

 

La Tășuleasa!

Dacă ți-ai adus aminte să cobori la Piatra Fântânele, mai ai aproape 3km de mers pe jos. Drumul e foarte frumos, dar dacă ai multe bagaje, după ce ieși de pe șosea (vezi indicațiile de la transportul cu mașina), poți face semn la mașinile care trec.

 

Adresa exactă a campusului Tășuleasa Social este: Sat Piatra Fântânele, Str. Obcioara, nr. 97, Comuna Tiha Bârgăului, 427363, jud. Bistrița-Năsăud. Îl găsești și pe Google Maps.